במוחם של רבים מאיתנו חולפת מדי פעם המחשבה על הוצאת ספר לאור בעצמנו. זה יכול להיות לאחר שקראנו ספר מוצלח במיוחד ואמרנו לעצמנו “הלוואי ואני יכולתי לכתוב ככה”; או אולי כאשר הסתכלנו על מחברת מתכונים ישנה בה אספנו לאורך השנים פתקים מצהיבים וחשבנו “המחברת הזאת ראויה ליותר מזה…

החדשות הטובות הן שכל אחד יכול להוציא כיום ספר לאור, בקלות ובנוחות, בזכות העובדה כי התחום של הדפסת ספרים הפך לנגיש ולא מאוד יקר. על כן, אם יש לכם רעיון לספר, אם כתבתם את הביוגרפיה שלכם או העליתם על הכתב סיפור מוצלח שסיפרתם לילד לפני השינה, תוכלו לבצע תהליך פשוט שבסופו תעמידו בגאווה ספר אמיתי על מדף הספרים שלכם או של חבריכם ומשפחתכם – ספר ששמכם מתנוסס עליו.

כל אחד יכול להיות סופר ומוציא לאור

עם כל הכבוד לטאבלטים ולמחשבים הניידים, עדיין אין כמו תחושת הדפדוף בספר של ממש, כשריח הדיו עולה באף ותחושת הנייר מלטפת את קצות האצבעות. קחו את העונג הזה והכפילו אותו פי כמה וכמה כאשר על הכריכה מופיע השם שלכם – ותבינו מדוע יותר ויותר אנשים מגלים את העונג שבהדפסת ספר אמיתי: ספרי מתכונים, ספרי ילדים, אלבומי תמונות, ספרי מחזור, ספרי שירה ועוד.

אז למה לא להוציא את הספר לאור בהוצאת ספרים גדולה? ובכן, יש בזה יתרון משמעותי אחד, והוא שההוצאה לאור מנהלת את כל הסידורים הקשורים לספר, מן העימוד, העריכה וההגהה ועד לבחירת בית דפוס וההפצה לחנויות. מאידך, החסרונות עשויים לגבור על היתרונות:

ראשית עליכם לעבור את המסננת של הלקטורים, אותם אנשי מקצוע שתפקידם לקבוע איזה ספר ראוי להצטרף להוצאה לאור, אולם בעיקר אילו ספרים לדחות. אלא אם כתבתם יצירת מופת של ממש, ואת זה הלקטורים קובעים ולא אתם, סביר להניח שתקבלו מספר תשובות שליליות לפני שתתקבלו לאחת מן ההוצאות הגדולות.

בשלב הבא תצטרכו לחתום על חוזה מול הוצאת הספרים, אולם החוזה הזה בדרך כלל שולל מכם את רוב זכויות היוצרים על הספר שכתבתם בעצמכם. כמו כן יקבע בחוזה הזה גובה התמלוגים שתקבלו ממכירתו, אולם לרוב מדובר באחוזים נמוכים מאוד שיאלצו אתכם לגנוז את החלום להתעשר מן היצירה שלכם.

לא מה שחשבתם כשהתחלתם לכתוב את הספר, נכון? אל דאגה! כאמור, אפשר להוציא ספר לאור גם באופן עצמאי.

תהליך הדפסת ספר

כתיבת הספר היא החלק היצירתי והמעניין ביותר, אולם היא רק ההתחלה. מן הרגע שאתם שומרים את הקובץ ועד לחיפוש בית דפוס איכותי וטוב קיימים עוד מספר שלבים שכדאי להכיר:

  • ארגון הטקסט באופן מסודר, כולל תמונות (אם יש), בקובץ שכולל מספרי עמודים.
  • ביצוע הגהה קפדנית על ידי עיניים חיצוניות, ורצוי מקצועיות, בכדי לוודא כי לא נפלו שגיאות כתיב בגוף הטקסט
  • בחירת המימדים הרצויים של הספר: קיימים מספר גדלים סטנדרטיים לספרים, אולם יתכן ותרצו לבחור דווקא בגודל מיוחד (אם מדובר למשל באלבום או בספר לילדים).
  • בחירת כריכת הספר: מבחר הכריכות האפשריות הוא עצום, ולכל ספר מתאימה כריכה מסוג שונה. במקרה של הדפסת ספרים לילדים או ספרי בישול, למשל, בדרך כלל תתאים כריכה קשה המתאימה לדפדוף רב. לעומת זאת, ספרי שירה לרוב מודפסים בכריכה רכה.
  • קביעת מספר העותקים להדפסה: האם תרצו להדפיס את הספר במספר מצומצם של עותקים על מנת שיהוו מזכרת למשפחה וחברים, או במספר עותקים רב שיתאים להפצה מסחרית.

עניתם לעצמכם על כל השאלות? כעת כל מה שנותר הוא להפעיל את מכבשי הדפוס ולהמתין לתוצר הסופי. קריאה מהנה!

Call Now Button לקבלת הצעת מחיר